Наблюдаващите прокурори по разследването за източване на пари за строежа на АМ

...
Наблюдаващите прокурори по разследването за източване на пари за строежа на АМ
Коментари Харесай

Ето защо прокурорите по делото за АМХемус си направиха самоотвод

Наблюдаващите прокурори по следствието за източване на пари за градежа на Автомагистрала " Хемус " са си създали самоотвод. Това съобщи заместник-градският прокурор на София Иво Илиев. Действията на обвинителите той изясни с " невиждания, непозволен напън ", който им бил оказан.

" В резултат на натиска по отношение на прокурорите да извършат дейности отвън кръга на закона, като не стачкуват мярката за неотклонение на обвинения, разрешат му да напусне страната и създадат по този начин, че да не носи наказателна отговорност - същите са счели, че е директно въздействано върху вътрешното им разбиране ", уточни Илиев.

" Предвид формираното от Софийскатa районна прокуратура досъдебно произвеждане, сътрудниците считат, че това би довело до оказване на спомагателен напън по отношение на тях, което ще им попречи да вземат решение по делото ", добави той.

" Горестоящите прокурори ще преценяват тяхната основателност. Ще преценяват и дали има подобен напън, който ще попречи на наблюдаващите обвинители да продължат да реализират управление и контрол върху следствието ", сподели още зам.-градският прокурор.

" Продължаваме да считаме, че всичко, което се случва, е неприемливо и е в интерес само на престъпността, само че не и на жителите. Апелираме за тясно сътрудничество с всички институции ", приключи Илиев. 

Ако Апелативна прокуратура одобри изложените от наблюдаващите прокурори претекстове и тяхното искане за самоотвод, делото ще бъде преразпределено на инцидентен принцип.

" Ние имаме предпочитание да работим със структурите на Министерство на вътрешните работи, както през годините. Това е в полза на обществото и за откриване на случилото се по всяко досъдебно произвеждане. Оттук нататък осъществяване на процесуално-следствени дейности, предоставени на структурите на Министерство на вътрешните работи, ще се правят в постройката, кабинетите на прокурорите ", стана ясно още от брифинга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР